Invatam, nu copiem! Blog sustinut de voi | Fundatia Proful Online | Blogul Profesorul Online - Google: proful online | Blogul de Video Apicultura Online

AICI puteti urmari zilnic tema pentru acasa la matematica pe clase in direct la Proful Online TV, prin Fundatia Proful Online
Cei care doresc sa distribuie DVD-uri cu lectiile mele in zone unde nu exista conexie Internet, ii rog sa ma contacteze la 0722786515

Fundatia Proful Online isi propune sa acorde ajutor cu tema pentru acasa tuturor elevilor!
Puteti sprijini financiar Fundatia Proful Online redirectionand 2% din impozitul datorat statului! Detalii AICI.
ANUNT 2019: Dragilor am ajuns la o varsta la care nu mai pot face fata singur muncii la o stupina asa mare si am hotarat sa pastrez doar strictul necesar. Mai mult, doresc sa ma axez in principal pe proiectul cu educatia elevilor la matematica iar munca la stupina imi consuma foarte mult timp. Asadar vreau sa vand surplusul de biostupi deja pregatiti cu roi pe 6 rame, cu ramele pline cu miere cu tot. Pretul unui roi este in jur de 290 RON, dar totul este negociabil in functie de cantitate si va rog sa ma sunati Tel: 0722.786.515 pentru a discuta concret ce doriti sa cumparati. Aici gasiti un film cu o prezentare

Etichete

Etichete level 2

Lectia 188 - Rapoarte si proportii, Probabilitati - Tema acasa - Matematica cu Proful Online



Urmariti-ma si pe Twitter
Urmariti si lectii in direct pe PROFUL ONLINE TV

Cuprinsul acestui blog sau Cautati in blog

Obtineti fundamentul teoretic explicat pe INTELESUL VOSTRU
Pachetele de DVD-uri: "VIDEOMANUAL DE MATEMATICA"
cu Proful Online, prof. Ioan URSU - Detalii AICI

Impreuna cu Nicoleta, eleva in clasa a VI-a, in aceasta lectie abordam un alt mod de a gandi atunci cand ne apucam de tema pentru acasa. Este esentiala increderea pe care trebuie s-o avem in noi atunci cand ne apucam de rezolvat un exercitiu. Cu manualul de matematica in mana, abordam subiectele urmatoare: Rapoarte si proportii, Probabilitati si le deslusim pe intelesul tuturor. In cadrul acestor subiecte vorbim si despre: Titlul unui aliaj si Concentratia unei solutii. Odata stapanite aceste notiuni, in partea a doua a lectiei, vedem cum le folosim pentru a rezolva probleme si exercitii concrete.
Versiunea acestei lectii de matematica pentru Mobil sau Tableta se gaseste AICI

8 comentarii:

  1. Va multumesc ca va luati din timpul dvs. si va ocupati de noi ca sa intelegem lectiile de matematica,sunteti un om deosebit ! Acum inteleg si eu cu adevarat matematica !
    Cojocaru Florin

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un cos sunt 20 mere si 35 prune. La intamplare se extrage din cos un fruct. Care este probalitatea ca fructul extras sa fie o pruna? Plotnic Valeria

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua !!!am nevoie sa ma ajutati cu niste probleme...

    a)Distanta dintre doua sate poate fi parcursa intr-un timp cunoscut.De cite ori mai mult sau mai putin timp va fi necesar ca sa se parcurga o distanta egala cu 11/12 din prima ,daca se fac 1 intreg si1/3 ori mai multi pasi pe minut decit mai inainte si daca marimea pasului va fi de doua ori mai mica decit cea precedenta?

    b)Din doua metale cu densitatea de 7200 Kg/m3 si 8400 kg/m3 s-au fabricat 19 kg de aliaj cu densitatea 7600kg/m3.Cit sa luat din fiecare metal?

    c)Dintr-un rezervor s-a scos la inceput jumatate din apa care se afla in el plus 1/2hl,peurma jumate din acest rest plus 1/2hl;in sfirsit,inca o jumatate din rest plus 1/2hl.Dupa aceste operatii rezervorul mai contine 6hl de apa .cita apa a fost la inceput in rezeror?

    d)O traversa de fier trebuie taiata in doua parti ale caror lungimi sa fie in raportul 5:3,iar prima parte trebuie sa fie cu 5dm mai lunga decit 5/9 din toata traversa.sa se afle lungimele celor doua parti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate si Prietene, nu stiu de ce pui atata munca, intelegere si bunavointa pentru generatiile viitoare, intr`o lume care nu mai are nevoie de oameni inteligenti, insa eu iti multumesc si te rog sa nu te opresti. E o revolutie a spiritului uman in tot ceea ce faci, multumesc inca o data, cu speranta ca tot mai multi copii, cat si parintii lor vor zabovi si se vor infrupta din semintele cunoasterii pe care cu atata dragoste le daruiesti oamnenilor.
    --
    ANDREI CEZAR - YouTube User

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim mult! E frumos ca exista profesori care chiar le pasa de educatia Romaniei, nu care doar vor sa isi faca orele ca sa fie facute. Respect!
    --
    Maya Brihac - YouTube User

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! Ma bucur ca in Romania exista profesori ca dvs.! Continuati tot asa,ca noi,elevii generatiei urmatoare si prezente sa intelegem ca matematica nu este doar o formula ce trebuie memorata.
    --
    Ioana Ruksandra - YouTube user

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt in clasa a VIII-a si am avut nevoie de notiunile acestea! Respect, pentru ca faceti aceste bloguri ! :)
    --
    Daniela Roman - YouTube User

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc mult!!!am teza si m-a ajutat.
    --
    cristi liviu - YouTube User

    RăspundețiȘtergere

Trimiteţi un comentariu

Din respect pentru ceilalti vizitatori, va rog sa precizati si numele dumneavoastra in corpul comentariului.
Va multumesc!
prof. Ioan URSU